Text copied!
CopyCompare
Hellig Bibel - 4 MOSEBOG

4 MOSEBOG 25

Help us?
Click on verse(s) to share them!
1Israelitterne slog sig derpå ned i Sjittim. Men Folket begyndte at bedrive Hor med de moabitiske Kvinder;
2og da de indbød Folket til deres Guders Slagtofre, spiste Folket deraf og tilbad deres Guder.
3Og Israel holdt til med Ba'al-Peor; derover blussede HERRENS Vrede op mod Israel,
4og HERREN sagde til Moses: “Kald alle Folkets Overhoveder sammen og hæng dem op for HERREN under åben Himmel, for at HERRENS Vrede må vige fra Israel!”
5Og Moses sagde til Israelitternes Dommere: “Enhver af eder skal slå dem af sine Mænd ihjel, der har holdt til med Ba'al Peor!”
6Og se, en af Israelitterne kom og førte en midjanitisk Kvinde hen til sine Landsmænd lige for Øjnene af Moses og hele Israelitternes Menighed, medens de stod og græd ved Indgangen til Åbenbaringsteltet.
7Da nu Pinehas, Præsten Arons Søn Eleazars Søn, så det, trådte han frem af Menighedens Midte, greb et Spyd,
8fulgte den israelitiske Mand ind i Sengekammeret og gennemborede dem begge, både den israelitiske Mand og Kvinden, hende gennem Underlivet. Da standsede Plagen blandt Israelitterne.
9Men Tallet på dem, Plagen havde kostet Livet, løb op til 24.000.
10Da talede HERREN således til Moses:
11“Pinehas, Præsten Arons Søn Eleazars Søn, har vendt min Vrede fra Israelitterne, idet han var nidkær iblandt dem med min Nidkærhed, så at jeg ikke tilintetgjorde Israelitterne i min Nidkærhed.
12Derfor skal du sige: Se, jeg giver ham min Fredspagt!
13Et evigt Præstedømmes Pagt skal blive hans og efter ham hans Efterkommeres Lod, til Løn for at han var nidkær for sin Gud og skaffede Israelitterne Soning.”
14Den dræbte Israelit, han, der dræbtes sammen med den midjanitiske kvinde, hed Zimri, Salus Søn, og var Øverste for et Fædrenehus blandt Simeonitterne;
15og den dræbte midjanitiske Kvinde hed Kozbi og var en Datter af Zur, der var Stammehøvding for et Fædrenehus blandt Midjanitterne,
16HERREN talede fremdeles til Moses og sagde:
17“Fald over Midjanitterne og slå dem;
18thi de faldt over eder med de Rænker, de spandt imod eder i den Sag med Peor og med Kozbi, den midjanitiske Høvdings Datter, deres Landsmandinde, der dræbtes, den Dag Plagen brød løs for Peors Skyld.”