Text copied!
CopyCompare
Hellig Bibel - JOSUA

JOSUA 4

Help us?
Click on verse(s) to share them!
1Da nu hele Folket havde tilendebragt Overgangen over Jordan, sagde HERREN til Josua:
2“Vælg eder tolv Mænd af Folket, én Mand af hver Stamme,
3og byd dem: Tag eder tolv Sten her, midt i Jordan, hvor Præsterne stod stille, bring dem med over og stil dem på den Plads, hvor I holder Rast i Nat!”
4Så lod Josua de tolv Mænd kalde, som han havde til Rede af Israelitterne, én Mand af hver Stamme;
5og Josua sagde til dem: “Gå foran HERREN eders Guds Ark midt ud i Jordan, og tag så hver en Sten på Skulderen, svarende til Tallet på Israelitternes Stammer,
6for at det kan tjene til Tegn iblandt eder. Når eders Børn i Fremtiden spørger: Hvad Betydning har disse Sten for eder?
7så skal I sige til dem: De betyder, at Jordans Vand standsede foran HERRENS Pagts Ark; da den drog over Jordan, standsede Jordans Vand. Og disse Sten skal være Israelitterne et Mindetegn til evig Tid!”
8Da gjorde Israelitterne, som Josua bød, og tog tolv Sten midt i Jordan, som HERREN havde sagt til Josua, svarende til Tallet på Israelitternes Stammer, og de bragte dem med over til det Sted, hvor de holdt Rast, og stillede dem der.
9Og tolv Sten rejste Josua midt i Jordan på det Sted, hvor Præsterne, som bar Pagtens Ark, stod stille, og der står de den Dag i Dag.
10Men Præsterne, som bar Arken, blev stående midt i Jordan, indtil alt, hvad HERREN havde pålagt Josua at sige til Folket, var udført, i Overensstemmelse med alt, hvad Moses havde pålagt Josua; og Folket gik skyndsomt over.
11Da hele Folket så havde tilendebragt Overgangen, gik HERRENS Ark og Præsterne over og stillede sig foran Folket.
12Og Rubenitterne, Gaditterne og Manasses halve Stamme drog væbnet over i Spidsen for Israelitterne, som Moses havde sagt til dem;
13henved 40.000 Mand i Tal, rustede til Strid, drog de foran HERREN over til Jerikos Sletter til Hamp.
14På den Dag gjorde HERREN Josua stor i hele Israels Øjne, og de frygtede ham alle hans Livs Dage, som de havde frygtet Moses.
15Da sagde HERREN til Josua:
16“Byd Præsterne, som bærer Vidnesbyrdets Ark, at stige op fra Jordan!”
17Og Josua bød Præsterne: “Stig op fra Jordan!”
18Så steg Præsterne, som bar HERRENS Pagts Ark, op fra Jordan, og næppe havde deres Fødder betrådt det tørre Land, før Jordans Vand vendte tilbage til sit Leje og overalt gik over sine Bredder som før.

19Og Folket steg op fra Jordan den tiende Dag i den første Måned og slog Lejr i Gilgal ved Østenden af Jerikolandet.
20Men de tolv Sten, som de havde taget op fra Jordan, rejste Josua i Gilgal,
21og han sagde til Israelitterne: “Når eders Børn i Fremtiden spørger deres Fædre: Hvad betyder disse Sten?
22så skal I fortælle eders Børn det og sige: På tør Bund gik Israel over Jordan derhenne;
23thi HERREN eders Gud lod Jordans Vand tørre bort foran eder, indtil I var kommet over, ligesom HERREN eders Gud gjorde med det røde Hav, som han lod tørre bort foran os, indtil vi var kommet over,
24for at alle Jordens Folk skal kende, at HERRENS Arm er stærk, at de må frygte HERREN eders Gud alle Dage.”