Text copied!
CopyCompare
Hellig Bibel - 1 SAMUEL

1 SAMUEL 5

Help us?
Click on verse(s) to share them!
1Filisterne tog da Guds Ark og bragte den fra Eben Ezer til Asdod.
2Og Filisterne tog Guds Ark og bragte den ind i Dagons Hus og stillede den ved Siden af Dagon.
3Men tidligt næste Morgen, da Asdoditterne gik ind i Dagons Hus, se, da var Dagon faldet næsegrus til Jorden foran HERRENS Ark. De tog da Dagon og stillede ham på Plads igen.
4Men da de kom tidligt næste Morgen, se, da var Dagon faldet næsegrus til Jorden foran HERRENS Ark; Hovedet og begge Hænder var slået af og lå på Tærskelen; kun Kroppen var tilbage af ham.
5Derfor undgår Dagons Præster og alle, som går ind i dagons Hus, endnu den Dag i Dag at træde på Dagons Tærskel i Asdod.
6Og HERRENS Hånd lå tungt på Asdoditterne; han bragte Fordærvelse over dem, og med Pestbylder slog han Asdod og Egnen der omkring.
7Da Asdoditterne skønnede, hvorledes det hang sammen, sagde de: “Israels Guds Ark må ikke blive hos os, thi hans Hånd tager hårdt på os og på Dagon, vor Gud!”
8De sendte da Bud og kaldte alle Filisterfyrsterne sammen hos sig og sagde: “Hvad skal vi gøre med Israels Guds Ark?” De svarede: “Israels Guds Ark skal flyttes til Gat!” Så flyttede de Israels Guds Ark;
9men efter at de havde flyttet den derhen, ramte HERRENS Hånd Byen, så de grebes af stor Rædsel; og han slog Indbyggerne i Byen, små og store, så der brød Pestbylder ud på dem.
10De sendte da Guds Ark til Ekron; men da Guds Ark kom til Ekron, råbte Ekronitterne: “De har flyttet Israels Guds Ark over til mig for at bringe Død over mig og mit Folk!”
11Og de sendte Bud og kaldte alle Filisterfyrsterne sammen og sagde: “Send Israels Guds Ark bort og lad den komme hen igen, hvor den har hjemme, for at den ikke skal bringe Død over mig og mit folk!” Thi der var kommet Dødsangst over hele Byen, Guds Hånd lå såre tungt på den.
12De Mænd, som ikke døde, blev slået med Pestbylder, så at Klageråbet fra Byen nåede op til Himmelen.