Text copied!
CopyCompare
Hellig Bibel - 1 SAMUEL

1 SAMUEL 11

Help us?
Click on verse(s) to share them!
1Siden efter drog Ammonitten Nahasj op og belejrede Jabesj i Gilead. Da sagde alle Mændene i Jabesj til Nahasj: “Slut Pagt med os, så vil vi underkaste os!”
2Men Ammonitten Nahasj svarede: “Ja, på det Vilkår vil jeg slutte Pagt med eder, at jeg må stikke det højre Øje ud på enhver af eder til Forsmædelse for hele Israel!”
3Da sagde de Ældste i Jabesj til ham: “Giv os syv Dages Frist, så vi kan sende Bud rundt i hele Israels Land; hvis så ingen kommer os til Hjælp, vil vi overgive os til dig!”
4Da Sendebudene kom til Sauls Gibea og forebragte Folket Sagen, brast hele Folket i Gråd.
5Og se, Saul kom netop hjem med sine Okser fra Marken, og han spurgte: “Hvad er der i Vejen med Folket, siden det græder?” De fortalte ham da, hvad Mændene fra Jabesj havde sagt;
6og da Saul hørte det, overvældede Guds Ånd ham, og hans Vrede blussede heftigt op.
7Så tog han et Spand Okser og sønderhuggede dem, sendte Folk ud med Stykkerne i hele Israels Land og lod sige: “Hvis nogen ikke følger Saul og Samuel, skal der handles således med hans Okser!” Da faldt en HERRENS Rædsel over Folket, så de alle som én drog ud.
8Og han mønstrede dem i Bezek, og der var 300.000 Israelitter og 30.000 Judæere.
9Derpå sagde han til Sendebudene, som var kommet: “Således skal I sige til Mændene i Jabesj i Gilead: I Morgen, når Solen begynder at brænde, skal I få Hjælp!” Da Sendebudene kom og meddelte Mændene i Jabesj det, blev de glade.
10Og Mændene i Jabesj sagde: “I Morgen vil vi overgive os til eder, så kan I gøre med os, hvad I finder for godt!”
11Dagen efter delte Saul Hæren i tre Afdelinger, og de trængte ind i Lejren ved Morgenvagten og huggede ned blandt Ammonitterne, til det blev hedt; og de, som undslap, splittedes til alle Sider, så ikke to og to blev sammen.
12Da sagde Folket til Samuel: “Hvem var det, som sagde: Skal Saul være Konge over os? Bring os de Mænd, at vi kan slå dem ihjel!”
13Men Saul sagde: “I Dag skal ingen slås ihjel; thi i Dag har HERREN givet Israel Sejr!”
14Da sagde Samuel til Folket: “Kom, lad os gå til Gilgal og gentage Kongevalget der!”
15Så gik hele Folket til Gilgal og gjorde Saul til Konge for HERRENS Åsyn der i Gilgal, og de bragte Takofre der for Herrens Åsyn. Og Saul og alle Israels Mænd var højlig glade.