Text copied!
CopyCompare
Hellig Bibel - MALAKIAS

MALAKIAS 1

Help us?
Click on verse(s) to share them!
1Et Udsagn; HERRENS Ord til Israel ved Malakias.
2Jeg elsker eder, siger HERREN; men I spørger: “Hvori har du vist, at du elsker os?” Er Esau ikke Jakobs Broder, lyder det fra HERREN, og dog elsker jeg Jakob
3og hader Esau. Jeg har gjort hans Bjerge til Ørk og hans Arvelod til Øde.
4Når Edom siger: “Vi er ødelagt, men vi bygger atter på Tomterne”, så siger Hærskarers HERRE: De bygger, men jeg river ned! De skal kaldes Gudløsheds Land og det Folk, HERREN i al Evighed vredes på.
5I skal se det med egne Øjne og sige: “HERRENS Vælde når ud over Israels Grænser.”
6En Søn ærer sin Fader, en Træl frygter sin Herre. Men er jeg Fader, hvor er da min Ære, og er jeg Herre, hvor er da Frygten for mig? siger Hærskarers HERRE til eder, I Præster, som ringeagter mit Navn. I spørger: “Hvorved har vi ringeagtet dit Navn?”
7Ved at bringe urent Brød på mit Alter! I spørger: “Hvorved har vi gjort det urent?” Ved at sige: “HERRENS Bord er lidet værd.”
8Når I bringer blinde Dyr som Offer, er der så ikke noget ondt deri? Når I bringer halte og syge Dyr, er der så ikke noget ondt deri? Bring dem engang til din Statholder! Mon han vil synes derom og tage vel imod dig? siger Hærskarers HERRE.
9Og så vil I stemme Gud til Mildhed dermed, at han må være os nådig! Fra eders Hånd kommer slige Ting! Mon han vil tage vel imod eder, siger Hærskarers HERRE.
10Vilde dog en af eder lukke Dørene, så I ikke til ingen Gavn skulde gøre Ild på mit Alter! Jeg bryder mig ikke om eder, siger Hærskarers HERRE, og ønsker ikke Offergaver af eders Hånd.
11Thi fra Stedet, hvor Solen står op, til Stedet, hvor den går ned, er mit Navn stort iblandt Folkene, og alle Vegne bringes der mit Navn Røgoffer og rene Offergaver; thi mit Navn er stort iblandt Folkene, siger Hærskarers HERRE.
12Men I vanhelliger det ved at sige: “Herrens Bord er urent, og ussel Frugt er hans Mad.”
13Og I siger: “Hvilket Slid!” og blæser derad, siger Hærskarers HERRE; I bringer noget røvet, ja halte og syge Dyr; det er Offergaven, I bringer! Skulde jeg ønske at modtage den af eders Hånd? siger HERREN.
14Forbandet være den Bedrager, som i sin Hjord har et Handyr og lover mig det, men ofrer Herren et Dyr, som ikke dur! Thi en stor Konge er jeg, siger Hærskarers HERRE, og mit Navn er frygtet blandt Folkene.